Bucuresti - RomaniaExplorer.com

RomaniaExplorer Home  ¦  Parteneri  ¦  Oferte speciale  ¦  Turism extern  ¦  Harta Romaniei ¦  Contact

Bucuresti

 

  English Deutsch Magyar Español Français  
 

 

Harta Bucuresti Online

 

   Consultaţi harta digitală RomaniaExplorer

Harta interactivă Bucureşti  

 

Bucuresti Obiective turistice

 

Bucuresti Ateneul Roman

Construcţie cu arhitectura aparte, ridicată pe fundaţia unui manej, ceea ce explică forma circulară a clădirii - a fost inaugurată în 1888.
Mai mult despre Ateneul Român...
 
Bucuresti Casa Capsa
Mai mult decât cofetărie, decât cafenea literară, politică, mai mult decât hotel, Casa Capşa este de două secole emblema Bucureştiului.
Mai mult despre Casa Capşa...
 
Bucuresti Palatul Parlamentului
Poate obiectivul turistic românesc cel mai cunoscut în afara ţării, Palatul Parlamentului atrage  vizitatori din toate colţurile lumii dornici să vadă cu ochii lor superlativele parametrilor acestei clădiri care au propulsat-o în Cartea Recordurilor
Mai mult despre
Palatul Parlamentului...
 
Bucuresti Muzeul National de Arta al Romaniei
Amenajat în clădirea ce a aparţinut  timp de un secol familiei regale, muzeul adăposteşte pe lângă valoroasele colecţii ale Coroanei României,  importante colecţii publice, individualizate în timp pe categorii: artă grafică, artă medievală, artă decorativă sau artă orientală. 
Mai mult despre
Muzeul Naţional de Artă al Romaniei...

  

 

Condiţii de rezervare - întrebări frecvente 

 

Găsiţi listate mai jos cele mai frecvente întrebări privind rezervarea prin site-ul nostru.

 

Căutare

 

ÎntrebareCum găsesc hotelurile disponibile pentru perioada de şedere aleasă?

RăspunsIn meniul care conţine datele de check-in şi check-out, selectaţi datele corespunzătoare prioadei de rezervare dorite şi click ‘Show only available hotels’.

 

ÎntrebareCum caut hoteluri în funcţie de preţ?

RăspunsIn meniul de căutare din stânga puteţi lista hotelurile în funcţie de preţ (atunci când introduceţi şi perioada de şedere solicitată), popularitate, categorie (număr de stele) sau nume.

 

ÎntrebareCum pot căuta hoteluri cu servicii specifice, ca de exemplu, cu piscină?

RăspunsIn meniul de căutare din stânga faceţi click pe linkul "Show advanced options". Aici vă puteţi restrânge căutarea selectând acele servicii care vă interesează, de ex. "piscină." 

 

ÎntrebareCum pot căuta un hotel care să ofere camere pentru familii?

RăspunsÎn meniul de căutare din stânga faceţi click pe linkul "Show advanced options". Aici vă puteţi restrânge căutarea pentru a găsi hotelurile care dispun de facilităţile/serviciile căutate de dvs., ca de exemplu "Family rooms" (vă rugăm totuşi să ţineţi cont de faptul că se poate întâmpla ca aceste camere să nu fie disponibile pentru perioada solicitată).

 

ÎntrebareUnde pot găsi detaliile de contact ale hotelului?

RăspunsPuteţi găsi adresa hotelului pe pagina acestuia. De asemenea veţi avea detaliile de contact în emailul de confirmare pe care îl veţi primi după efectuarea rezervării.

 

ÎntrebareUnde pot găsi informaţii despre cum ajung la hotel?

RăspunsÎn partea de jos a paginii generale a hotelului găsiţi informaţii turistice conţinând detalii despre locaţii şi direcţii. In partea din stânga sus găsiţi o hartă extensibilă a zonei în care se află hotelul.

 

Tipuri de camere 

 

ÎntrebareCare este diferenţa între Double room şi Twin room?

RăspunsO cameră dublă (double room) are un singur pat dublu. O cameră twin (twin room) are două paturi single.

 

ÎntrebareAvem doi copii mici; putem primi paturi suplimentare în cameră?

RăspunsÎn general un pat suplimentar pentru un copil este disponibil şi costurile adiţionale sunt minime. Totuşi, vă rugăm să ţineţi cont că această disponibilitate depinde de posibilităţile şi politica fiecărui hotel în parte. Vă sfătuim să verificaţi pagina hotelului.

 

ÎntrebarePot face o cerere pentru un pat suplimentar într-o cameră dublă pentru o a treia persoană? Cât costă?

RăspunsDepinde de posibilităţile şi politica fiecărui hotel în parte. Odată ce aţi găsit locuri disponibile pentru un hotel anume şi pentru date specifice, puteţi accesa descrierea camerelor dând click pe numele camerei. 

 

 

Preţuri

 

ÎntrebarePreţurile afişate pe site sunt pe persoană sau pe cameră?

RăspunsToate preţurile afişate pe site sunt pe cameră şi pe perioada de şedere aleasă, dacă nu s-a specificat altfel.

 

ÎntrebareTrebuie să plătesc comision pentru rezervare?

RăspunsNu trebuie să plătiţi nici un fel de comision sau taxe pentru rezervare.

 

ÎntrebareMicul dejun este inclus în preţ?

RăspunsOdată ce aţi găsit locuri disponibile pentru un hotel anume şi pentru date specifice, daţi click pe numele camerei pentru a găsi informaţii despre micul dejun, costuri şi servicii oferite.

 

ÎntrebareTaxele sunt incluse în preţul camerei?

RăspunsOdată ce aţi găsit locuri disponibile pentru un hotel anume şi pentru date specifice, daţi click pe numele camerei pentru a găsi informaţii despre micul dejun, costuri şi servicii oferite.

 

ÎntrebareOferiţi discounturi speciale (pentru pensionari, angajaţi ai companiilor aeriene, etc)?

RăspunsSite ul nostru vă oferă cele mai bune preţuri disponibile pentru serviciile solicitate pentru date specifice. Reducerile (discounturile) sunt deja incluse în preţ de aceea nu este posibil să aplicăm vreun alt discount.

 

ÎntrebarePot folosi vouchere de reduceri (ex. emise de reviste sau magazine, etc.)?

RăspunsNu, acest lucru nu va fi posibil prin site-ul nostru. Pentru aceasta ar trebui să rezervaţi prin organizaţia care a emis voucherul. 

 

 

Carduri de credit şi Plăţi 

 

ÎntrebareDe ce mi se cer pe site detalii despre cardul meu de credit?

RăspunsÎn general detaliile despre cardul de credit sunt cerute ca o garanţie pentru hotel în caz că nu folosiţi rezervarea sau anulaţi prea târziu. Acest lucru poate avea drept rezultat o taxă de " no-show" (nefolosirea rezervării) - în general echivalentă cu preţul pentru o noapte de şedere la hotel în condiţiile solicitate Site-ul nostru nu va încasa niciodată nimic de pe cardul dvs.Veţi plăti la hotel pentru serviciile solicitate.

 

ÎntrebareHotelul solicită un depozit sau o plată în avans?

RăspunsVeţi plăti la hotel pentru serviciile solicitate. Dacă hotelul solicită un depozit/garanţie, acest lucru va fi clar enunţat pe pagina generală a hotelului. Totuşi, vă rugăm să ţineţi cont de faptul că unele hoteluri execută o pre-autorizare a cardului dvs de credit ca o garanţie suplimentară. O pre-autorizare este o verificare a disponibilităţii de a rezerva o anumită sumă care garantează preţul camerei dvs. Această sumă poate corespunde preţului pentru o noapte de şedere sau costului total al rezervării dvs. Odată ce cardul dvs a fost validat, suma rezervată va fi eliberată.

 

ÎntrebareCe tipuri de card de credit pot folosi pentru garantarea rezervării?

RăspunsMasterCard, Visa şi American Express sunt acceptate pentru garanţie. Totuşi, este posibil ca hotelul să nu accepte unele dintre aceste forme de plată. Vă rugăm verificaţi în partea de jos a paginii generale a hotelului, în secţiunea “Politica Hotelului (Hotel Policies) ” menţiunea ‘Cărţi de credit acceptate (Accepted credit cards)’.

 

ÎntrebarePot plăti în avans pentru şederea mea la hotel?

RăspunsVă rugăm să ţineţi cont de faptul că astfel de aranjamente depind de politica fiecărui hotel. De aceea, va trebui să vă adresaţi direct hotelului. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

ÎntrebarePot plăti la hotel cu alt card de credit faţă de cel cu care am garantat rezervarea?

RăspunsCum detaliile cardului de credit sunt folosite doar pentru garanţii, la hotel veţi putea folosi orice metodă de plată veţi dori.

 

ÎntrebareCardul meu de credit a fost debitat. Cum se poate face rambursarea?

RăspunsSite-ul nostru nu debitează niciodată cardurile clienţilor. Dacă s-a operat vreo încasare, acest lucru a fost făcut de către hotel. De aceea, va trebui să contactaţi direct hotelul. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

ÎntrebareNu am card. Pot totuşi rezerva o cameră?

RăspunsDin păcate toate hotelurile solicită un card de credit pentru a garanta rezervarea. Nu avem posibilitatea de a procesa nici o rezervare fără card. 

 

ÎntrebareCât de sigur este să îmi dau detaliile cardului pe site? Cât de securizat este site-ul dvs?

RăspunsInformaţiile cadului dvs sunt trimise printr-un server securizat. Folosim cele mai noi şi mai sigure tehnologii disponibile, care codifică toate detaliile furnizate de dvs. Metoda de codificare folosită este standardul tehnologic numit "Secure Socket Layer" (SSL) . Certificatul nostru SSL este emis de Thawte. Folosim de asemenea şi un firewall care protejează serverele şi reţeaua împotriva accesului neautorizat. În cazul nefericit în care cardul dvs ar fi folosit necorespunzător, ne obligăm să vă rambursăm 50 euro din valoarea pagubei. Pentru restul sumei compania de credit card este obligată să plătească diferenţa.

 

 

Procesul de rezervare 

 

ÎntrebareCum ştiu că rezervarea mea este confirmată?

RăspunsIn momentul încheierii celor patru etape din procesul de rezervare, veţi avea o confirmare care se va afişa pe ecran instantaneu. Aceasta va indica detaliile rezervării cât şi codul rezervării dvs. Vă sfătuim să o imprimaţi. Câteva minute după aceea, veţi primi un email de confirmare care va conţine şi alte informaţii, precum datele de contact ale hotelului. 

 

ÎntrebarePot rezerva o cameră prin telefon sau email?

RăspunsDin păcate, nu preluăm rezervări prin telefon sau email. Dar dacă aveţi nevoie de ajutor în procesul rezervării ne puteţi suna în timpul orelor de serviciu sau trimite un email la customer.service@booking.com.

 

ÎntrebareAm rezervat o cameră dar nu am primit nici un email de confirmare. Ce trebuie să fac?

RăspunsCel mai des întâlnit motiv pentru care emailul nu ajunge la cel care a făcut rezervarea este introducerea eronată a adresei. De aceea, Vă rugăm să verificaţi cu atenţie adresa de email indicată inainte de finalizarea rezervării. De asemenea, am observat că în unele cazuri, confirmarea trimisă de noi poate ajunge în dosarul de spam al programului dvs de mail. Dacă nu aţi primit emailul de confirmare după finalizarea unei rezervări, vă rugăm trimiteţi-ne un email conţinând codul rezervării şi detaliile acesteia la customer.service@booking.com.

 

ÎntrebareCâte camere pot rezerva în cadrul aceluiaşi proces de rezervare?

RăspunsMaximum 10 camere (dacă există disponibilitate) pot fi rezervate în cadrul aceleiaşi operaţiuni.Dacă doriţi rezervarea a mai mult de 10 camere, vă rugăm trimiteţi un email la group.reservations@booking.com. Nu este posibilă rezervarea unei săli de conferinţe prin acest sistem.

 

ÎntrebarePot rezerva o cameră pentru ocuparea parţială (peste zi)?

RăspunsDin păcate nu este posibilă rezervarea unei camere pentru ocuparea peste zi. Perioada minimă care poate fi rezervată prin site-ul nostru este o noapte.

 

ÎntrebareCum găsesc preţurile pentru un hotel anume ?

RăspunsDupă selectarea hotelului dorit şi a perioadei de şedere solicitate, veţi găsi toate preţurile precum şi informaţii despre disponibilitatea camerelor. Dând click pe “more information”, veţi vedea ce include preţul.

 

ÎntrebareCum caut hoteluri dintr-o anumită parte a oraşului sau din apropierea unui anume punct de interes?

RăspunsMai întâi selectaţi oraşul sau locul pe care doriţi să îl vizitaţi. După ce obţineţi lista hotelurilor puteţi restrânge rezultatele în funcţie de yona de amplasare a hotelului folosind meniul drop down care se află în partea din dreapta sus a rezultatelor căutării sau vă puteţi informa accesând secţiunea “in and around” afişată în stânga rezultatelor căutării. O listă a districtelor, mijloacelor de transport în comun şi a principalelor obiective de interes turistic sunt listate şi puteţi alege conform preferinţelor dvs. Rezultatele vor arăta distanţa în km de la locul specificat până la hotel.Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că aceste distanţe sunt calculate în linie dreaptă şi nu ia în considerare distanţa de parcurs pe şosea. 

 

Politica hotelului şi servicii oferite 

 

ÎntrebareCare sunt orele de cazare la hotel (check-in) şi cele de plecare (check-out) ?

RăspunsOrele de cazare (check-in) şi plecare (check-out) diferă. veţi găsi aceste informaţii în secţiunea “Hotel Policies” în partea de jos a paginii generale a hotelului. Dacă veţi ajunge la hotel foarte devreme sau foarte târziu, vă sfătuim să anunţaţi hotelul în prealabil folosind câmpul "Remarks" din formularul de rezervare (în engleză sau în limba hotelului, dacă este posibil), sau să informaţi hotelul direct folosind datele de contact pe care le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

ÎntrebareCum pot solicita cazarea înainte de ora obişnuită (early check-in) sau plecarea după ora obişnuită (late check-out)?

RăspunsVă sfătuim să contactaţi hotelul. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

ÎntrebareVoi ajunge târziu la hotel . Mă mai pot caza?

RăspunsVeţi găsi orele de cazare (check-in times) în secţiunea “Hotel Policies” din partea dejos a paginii generale a hotelului. Vă sfătuim să contactaţi hotelul pentru a fi sigur că vă veţi putea caza mai târziu decât ora obişuită. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

ÎntrebareCum aflu dacă hotelul are spaţii de parcare?

RăspunsPe pagina generală a hotelului, în secţiunea ‘Travel information’, veţi găsi detalii despre posibilităţile de parcare oferite la hotel sau în apropierea acestuia. Dacă acest lucru nu este specificat, vă rugăm trimiteţi un email la customer.service@booking.com.

 

ÎntrebareCum pot afla dacă hotelul oferă un serviciu de shuttle (transfer de la aeroport) şi cum pot face o rezervare pentru acest serviciu?

RăspunsVă rugăm verificaţi în secţiunea “Hotel Facilities – Services” dacă hotelul oferă acest serviciu.  Vă rugăm contactaţi direct hotelul pentru a stabili detaliile, după confirmarea rezervării dvs. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării. 

 

ÎntrebareCum aflu dacă hotelul acceptă animalele de companie?

RăspunsÎn meniul de căutare din stânga faceţi click pe "Show advanced options". Aici vă puteţi restrânge căutarea pentru a găsi hotelurile care dispun de facilităţile/serviciile căutate de dvs., ca de ex. "Acceptăm animalele de companie (Pets allowed)" sau "Camere pentru familii (Family rooms)."

 

ÎntrebareCum aflu dacă un hotel dispune de un anumit serviciu, de exemplu, de ascensor?

RăspunsVerificaţi “Hotel Facilities” pe pagina generală a hotelului .

 

ÎntrebareCe fac dacă am o întrebare privind hotelul sau camera?

RăspunsVă sfătuim să contactaţi hotelul direct prin câmpul "Remarks" din formularul de rezervare (în limba engleză sau în limba hotelului, dacă este posibil) sau trimiteţi un email la: customer.service@booking.com.

 

Anulare

 

ÎntrebareCum pot anula sau schimba rezervarea ?

RăspunsPuteţi anula rezervarea sau să ne trimiteţi o cerere de modificare accesând linkul din partea de jos a emailului de confirmare a rezervării.

 

ÎntrebareTrebuie să plătesc o taxă de anulare ?

RăspunsSite-ul nostru nu vă va încasa niciodată vreo taxă pentru anularea rezervării. Totuşi, pentru a evita o pnalizare din partea hotelului pentru anularea rezervării, vă rugăm să fiţi atenţi să vă încadraţi în termenle solicitate pentru anularea sau modificarea rezervăriii conform politicii hotelului respectiv. veţi găsi politica hotelului în ceea ce priveşte anularea sau modificare rezervării în secţiunea “Hotel Policies”, în partea de jos a paginii generale a hotelului .

 

ÎntrebareCum ştiu dacă rezervarea mea a fost anulată?

RăspunsDupă anularea rezervării veţi primi un email de confirmare a anulării rezervării. Dacă nu primiţi emailul de confirmare, vă rugăm să trimiteţi un email conţinând detaliile rezervării dvs la customer.service@booking.com.

Rezervând online puteţi economisi până la60% 

  Plata la hotel

  Fără taxe de rezervare

  Sigur şi rapid

 Condiţii de rezervare
Intrebări frecvente

 

Hoteluri Bucuresti în apropierea
obiectivelor turistice

 

Hoteluri Bucuresti în apropierea
parcurilor

 

Hoteluri Bucuresti în apropierea aeroporturilor

Sitemap

Copyright ©2009 RomaniaExplorer.com

cauciucuridirect.ro